Uw kinderen naar de kinderopvang brengen is moeilijk, ongeacht hun leeftijd. Kinderen die nieuw zijn in de kinderopvang of die bijzonder gehecht zijn aan ouders, kunnen het moeilijk hebben om zich aan te passen, hoewel deze kinderen ook het meeste baat hebben bij kinderopvang.

Hoewel het moeilijk is om kinderen achter te laten, biedt een kwalitatief hoogstaand kinderdagverblijf in Breda voordelen voor ouders en kinderen die verder gaan dan de mogelijkheid voor beide ouders om te werken. Dubbele inkomens en carrières bieden een groot voordeel, maar kinderen zullen ook essentiële sociale vaardigheden, vriendschappen, kennis en onafhankelijkheid ontwikkelen die hen zullen blijven dienen naarmate ze groeien.

Sociale vaardigheden

Kinderopvang biedt kinderen van alle leeftijden de kans om te communiceren met leeftijdsgenoten die niet hun broers, zussen of familie zijn, vaak voor het eerst. Zonder ouders om hen door de interactie te begeleiden – hoewel met toezicht van volwassenen om ervoor te zorgen dat de kinderen met elkaar overweg kunnen – leren kinderen zelfstandig spelen, delen en leren, net zoals van hen wordt verwacht op school.

Vriendschappen

De andere kinderen die uw kind in de kinderopvang ontmoet, komen uit dezelfde buurt en vaak uit dezelfde buurt. Waarschijnlijk zullen ze naar dezelfde scholen gaan. De vriendschappen die uw kind in de kinderopvang smeedt, zullen niet alleen zijn of haar eerste vrienden zijn, maar kunnen ook de beste vrienden zijn die ze een leven lang zullen behouden.

Verlatingsangst

Sommige kinderen worden niet geconfronteerd met het verlaten van hun ouders tot de kleuterschool, wat resulteert in een betraande en plotselinge scheiding bij de schooldeuren. Door langzaamaan kennis te maken met een nieuwe omgeving weg van huis, nieuwe volwassenen en hun leeftijdsgenoten, leren kinderen eerder dat weg zijn niet eng is.

Vertrouwen

Thuis zijn ouders er om hun kinderen letterlijk bij elke stap te begeleiden. Terwijl leraren in de kinderopvang de kinderen nauwlettend volgen, leren kinderen naar instructies te luisteren en problemen zelf op te lossen; zelfs iets eenvoudigs als het vragen van een leraar of een ander kind om hulp of het vinden van de weg in de kamer, versterkt de probleemoplossende vaardigheden van een kind en vergroot zijn vertrouwen in zijn eigen kunnen.

Kinderopvang biedt een veilige, zekere middenweg tussen huis en school waar een kind kan leren, zich aanpassen en zijn capaciteiten kan testen met de hulp van een zorgzame volwassene in de buurt. Je kunt tal van kinderdagverblijven vinden die uw kind bijstaan ​​terwijl het leert, nieuwe vriendschappen smeedt, onafhankelijk wordt en zelfvertrouwen wint.

Bron: Kidsplein