Mag jij de kamer gaan inrichten voor de baby die op komst is? Of is het tijd voor vernieuwing van jouw zoons of dochters slaapkamer? Wij helpen je graag op weg met het vinden van de beste kinderkamer gordijnen.

Populairste kleuren

Gordijnen zijn te verkrijgen in alle kleuren. Ook heb je rolgordijnen met een mooie print voor een speels effect. Wat zijn populaire kleuren voor kinderkamer gordijnen? Roze, blauw, oranje, groen of geel komen veel voor in kinderkamers. Ga voor gordijnen van veloursstof, want zo creëer je nog meer sfeer in de slaapkamer. Het is een zachte, licht glanzende en verduisterende stof. Zeer populair voor in de kinderkamer!

Maximaal verduisterende gordijnen

Word jij regelmatig wakker gemaakt door een kleine dreumes die jouw slaapkamer binnenkomt? ‘Mama, ik kan niet slapen’. Dit is niet alleen voor jou, maar ook voor je kleine vermoeiend. Een goede nachtrust is belangrijk voor het opgroeien van kinderen. Het kan zijn dat de slaapkamer te licht is.

Het best kun je kiezen voor de maximaal verduisterende rolgordijnen: Zijprofiel rolgordijnen op maat. De zijgeleiding voorkomt licht langs de zijkanten en dankzij de blackout coating komt er geen licht door het rolgordijndoek.

Gordijnen bij themakinderkamer

Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen het slaap- en speelgedeelte van de kinderkamer. Bedenk samen met jouw kind een leuk thema voor de slaapkamer. Kinderen slapen immers het best als ze helemaal ontspannen zijn in hun kamer.

Bij een dierenthema zouden gordijnen met dierenprint heel gaaf staan. En ga voor een bosgroen gordijn bij een oerwoudthema kinderkamer. Bij een ruimtevaart thema matchen donderblauwe gordijnen met sterretjes perfect. Ga zo maar door!

Isolerende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen hebben ook een isolerende functie. Hierdoor heeft jouw zoon of dochter minder last van de geluiden van buiten. Bovendien heeft de isolering ook voordelen betreft de temperatuur. In de zomer blijft het koeler bij gesloten rolgordijnen en in de winter wordt de warmte langer vastgehouden.

Kinderkamer gordijnen op maat

Wil jij sfeervolle gordijnen, maar kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Bekijk de speciaal voor kinderkamer geselecteerde gordijnen op www.paxraamdecoratie.nl/kinderkamer-gordijnen. Twijfel je hierna nog over de kleur? Dan kun je gratis en vrijblijvend kleurstalen bestellen. Zo weet je zeker dat je de juiste kleur kiest.

Advies kindveilige raamdecoratie

De kinderkamer is aan de ene kant een rustige slaapplek en aan de andere kant een leuk privé speelparadijsje voor jouw kind. Niet alleen fijn slapen, maar ook veilig spelen is belangrijk. Jonge kinderen onderzoeken graag nieuwe dingen, daar kan ook jouw raamdecoratie bij horen. Is jouw kind jonger dan 3,5 jaar? Dan kun je het best kindveilige raamdecoratie ophangen.

Als je kindveilige raambekleding is uitgevoerd met een koord- of kettingbediening, dan wordt de lengte van deze bediening vanwege kindveiligheid aangepast. Hierdoor wordt het risico op verstikking in de bediening voor kleine kinderen nihil. Bovendien kun je gaan voor:

  • Kettingbediening met verbreekbare verbinder
  • Kettingbediening met kettingspanner