Het schenken van een origineel cadeau met naam wordt pas uniek als de naam van het pasgeboren kindje er op staat. De meest bijzondere mensen, schenken vaak de meest bijzondere kraamcadeaus. Zo kreeg ik van mijn ouders voor onze kleine jongen een Nijntje spaarpot met naam. En omdat ze wisten dat ik helemaal gek was van Nijntje, kregen we een Nijntje stoel met naam erbij. Het geschenk leek op het eerste gezicht vrij eenvoudig, maar juist de eigen naam op het geschenk gaf het een persoonlijk tintje. Ik was er echt door geraakt.

Een gegraveerd armbandje als persoonlijk cadeau?

Toen ik zelf voor de eerste keer moeder werd was ik nog helemaal blanco op het gebied van leuke kraamcadeaus. Ik had natuurlijk wel gezellige babyshowers meegemaakt van vriendinnen. Maar toen ik zelf in het kraambed lag, naast mijn kerngezonde jongen, kwam ik er pas achter dat er zoveel meer te kiezen viel, dan alleen de traditionele rompertjes en sokjes. Het meest waardevolle geschenk dat ik mocht ontvangen, was toch wel het armbandjes met naam waar de naam van mijn zoon ingegraveerd stond. Heeft u zich dat ook wel eens afgevraagd? Zal ik een armbandje geven? En dan ook nog met de naam ingegraveerd? Het blijft toch een persoonlijk iets. Doe ik daar de kraamvrouw wel een plezier mee? Nou, dat laatste is zeker waar! Want of mijn zoontje het armbandje draagt of niet, het blijft een bijzonder geschenk waar ik nu nog steeds veel waarde aan hecht.

Badjas en slofjes

Toen mijn kleine man zijn eerste verjaardag vierde, werd dit natuurlijk uitbundig gevierd. De leuke kraamcadeaus werden opgevolgd door originele babycadeaus. Ook daarin werd ik blij verrast door mijn vrienden en familie. Want wist u dat er zelfs badjasjes met naam erop voor baby’s bestaan? En om het geheel compleet te maken, kreeg ik er ook nog een paar schattige slofjes bij. U heeft zich misschien nog nooit verdiept in alle originele geschenken, maar het is zeker de moeite waard om een leuk cadeau uit te zoeken op één van de vele webwinkels voor originele kraamcadeaus, zoals bijvoorbeeld Bebetos