Een kind heeft veel te verwerken. Naar school gaan, nieuwe indrukken, van alles moeten doen. Hij of zij heeft geen idee wat hem of haar staat te wachten in de grotemensenwereld, maar dat maakt op die leeftijd even niet uit. Hij of zij wil alleen gewoon even spelen, en dat is prima. Maar wat voor speelgoed moet je kopen voor je kind? Is dat dinosaurussen speelgoed of is dat iets anders? Joost mag het weten, maar wij weten het ook. Wil je die kennis overgedragen krijgen? Lees dan vooral verder. Na deze blog weet jij precies wat voor speelgoed je gaat kopen voor je kind met kerst en weet je dus ook of dit wel of niet dinosaurussen speelgoed is.

Kijk naar je kind, past dinosaurussen speelgoed bij hem of haar?

De allereerste stap om speelgoed te vinden dat bij je kind past, is kijken naar zijn of haar karakter en de interesses die hij of zij heeft. Doen we iets wat buiten onze interesses en talenten ligt? Dan vinden we dit negen van de tien keer helemaal niet leuk. Dit geldt ook voor kinderen. Kies daarom iets waarvan je denkt dat je kind dit leuk vindt, dat dit past bij hem of haar. Stel je kind is avontuurlijk ingesteld en hij of zij vindt het leuk om met oude dingen bezig te zijn, dan is dinosaurussen speelgoed helemaal perfect. Dinosaurussen speelgoed stelt hem of haar dan in staat bezig te zijn met iets wat in zijn of haar straatje ligt. Ook kan hij of zij dan dingen leren. Hoe zaten dinosaurussen in elkaar? Hoe kun je dit terugzien in dieren van tegenwoordig? Er valt genoeg mee te doen.

Leergierigheid

Als je kind leergierig is en van alles wil weten, dan is dinosaurussen speelgoed ook uitermate geschikt. Je kunt namelijk met dinosaurussen speelgoed van alles doen. Neem het speelgoed bijvoorbeeld eens mee de natuur in en ga er dan mee spelen. Laat je kind spelen met het dinosaurussen speelgoed met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Pak een middagje Google erbij en leer wat dingen over dinosaurussen. Pak het dinosaurussen speelgoed erbij en leer je kind spelenderwijs over van alles omtrent archeologie, dinosaurussen en andere oude dingen. Je kunt je kind dus zo van alles leren, zonder dat hij of zij hier moeite mee zal hebben; ideaal dus!

No-go

Ook als je kind speelgoed niet leuk vindt, is er geen sprake van een wereldramp. Tuurlijk, het is jammer want dinosaurussen speelgoed is simpelweg super leuk. Toch is er nog steeds niets aan het handje. Kijk gewoon eens naar andere interesses en talenten van je kind. Ieder kind beschikt over beide, dus benut dit. Op deze manier geef je een kind zelfvertrouwen, leert hij of zij dingen op een leuke manier én kan hij of zij gewoon lekker kind zijn. Dit zijn allemaal cruciale dingen in het opgroeien, dat beseffen wij maar ook jij beseft je dit maar al te goed; heel verstandig!