Pasta is een favoriet in vele huishoudens. Het is makkelijk te maken, veelzijdig en altijd lekker. Hieronder deel ik enkele van mijn favoriete pasta recepten die je eenvoudig thuis kunt bereiden. Op Ellesathome.nl vind je veel lekkere gerechten die je eenvoudig zelf kunt bereiden.

Lasagne Bolognese

Lasagne is een tijdloze favoriet en perfect voor een uitgebreid diner. Dit gerecht vraagt wat meer tijd, maar het resultaat is het meer dan waard.

Ingrediënten:

  • 12 lasagnebladen
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 800 gram tomatenblokjes (2 blikken)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram geraspte mozzarella
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum, fijngehakt

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het gaar is.
  3. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Laat het geheel 30 minuten sudderen.
  4. Breng op smaak met zout en peper en roer de verse basilicum erdoor.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Begin met een laagje vleessaus in een ovenschaal, gevolgd door een laag lasagnebladen. Herhaal dit en eindig met een laag vleessaus.
  7. Meng de ricotta met de geraspte Parmezaanse kaas en verdeel dit over de laatste laag vleessaus.
  8. Bestrooi met de geraspte mozzarella en bak de lasagne 30-40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  9. Laat de lasagne 10 minuten rusten voor het aansnijden en serveren.

Penne Arrabbiata

Voor de liefhebbers van een beetje pit is penne arrabbiata een perfecte keuze. Dit pittige gerecht is simpel en vol van smaak.

Ingrediënten:

  • 400 gram penne
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Verse basilicum, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook en chilipepers toe. Bak tot de knoflook goudbruin is.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur.
  4. Voeg de gekookte penne toe aan de saus en meng goed door.
  5. Breng op smaak met zout en peper en roer de verse basilicum erdoor.
  6. Serveer direct, eventueel met extra basilicum en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas zonder oven is een klassieker die snel op tafel staat en bij iedereen in de smaak valt. Doordat je geen oven nodig hebt, is het extra snel klaar.

Ingrediënten:

  • 300 gram macaroni
  • 200 gram hamblokjes
  • 200 gram geraspte kaas (bij voorkeur een mix van jong en oud)
  • 250 ml kookroom
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Bereiding:

  1. Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot deze geurig is.
  3. Voeg de hamblokjes toe en bak ze kort mee.
  4. Voeg de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Laat het zachtjes sudderen tot de saus iets dikker wordt.
  5. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze volledig is gesmolten en de saus mooi glad is.
  6. Meng de gekookte macaroni door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de macaroni met een beetje verse peterselie eroverheen.